Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


256px-thesims2apartmentlife.png

Nagyvárosi Élet kiegészítő, ahogy a neve is mutatja, az apartman és a bérlakás-beli életről fog szólni.
Lesz egy új szomszédság - Belladonna Cove – ahol sok nagyszerű bérlakás lesz már eleve, de a telektárolóban is találhatsz letehetőt, ill. magunk is építhetünk egyet. A bérlakás bármelyik szomszédságban elhelyezhető. 5 új épülettípus található, a gyárépületektől kezdve, a stúdiólakásokon át, egészen a lakájjal rendelkező luxus apartman-ig.

A módosabb Sim a telefon segítségével 
lakájt is fogadhat, aki szinte mindenhez ért: kertészkedik, szerel, főz, mindezt napi 24 órában. Ha a lakás tartozéka a garázs is, a Sim rendelkezhet autóval, de ha nincs minden család-nak saját bejárata egy garázshoz, akkor az autó közös autóvá válik, amit bárki használhat. 

A telken lesz egy helikopter-parkoló is, a leszálló helikoptereknek. Miután beköltözik egy család egy társasház-ba, onnantól az Építés korlátozva lesz. Sajnos bérlakás földszintjén nem lehet üzletet nyitni, a saját lakás sem adható bérbe, még a Vár az üzlet- kiegészítő-vel sem.


bérlakás-béli élet nagyon hasonló ahhoz, mint ahogy eddig élt a Sim és a család, azonban van néhány különbség is. A lakás igaz kisebb, de ennek meg van az előnyös oldala is: olcsó, a nagyobb többe kerül. A lakás ára: a lakbér annak méretétől és berendezésétől függ. Speciális ajtók segítségével jelölhetsz ki egy bizonyos lakrészt egy családnak. Mikor egy család a telekre költözik, az ajtóra kattintva megtekintheted a lakás bérleti díját, és így is bérelheted ki. A lakbér hetente fizetendő, de ha elfelejtenéd, a háziúr felkeres, és begyűjti. A bérlakás az állataid számára is kiváló lakhely.


Egy 
társasház - típusú telekre 4 család költözhet. Mikor szomszédság nézetben a telekre kattintasz, belépés előtt választanod kell, melyik család játsszon. Az üresen maradt lakás lakói Nem Játszható Karakterek lesznek. A többi család tagjai - hasonlóan az Egyetem kiegészítő-höz - nem jelennek meg, amíg a lakásukban tartózkodnak, valamint nem is öregszenek. Kapcsolatba lehet azonban lépni velük, ha az ajtójukon bekopogtat a Sim.

Mindezek ellenére azért észre lehet venni, hogy nem egyedül élünk, ugyanis, ha pl. a szomszéd hangosan hallgatja a zenét, akkor az a Sim számára zavaró, panaszkodnak rá és dörömbölnek a falon. Ez igaz akkor is, ha mi vagyunk túl hangosak, szomszédjaink szintén dörömbölnek, és előszeretettel csengetnek, de ehhez nem de nem elég, ha egy zene szól, zajosabb muri kell hozzá. A túl sok szemetet felhalmozó Sim-eket sem szeretik a szomszédok.


A Sim most már egy 
Népszerűség - Hírnév panellel is rendelkeznek, ami azt kívánja jelezni, mennyire vagyunk jóban a többiekkel. Tartson apartman-bulit, hogy jobban összekovácsolódjon a lakótársakkal. Ha összebarátkozik a Sim a háziúrral, akár még a lakbér is csökkenhet.


Szobatárs-at is fogadhat a Sim, aki kifizeti a lakbér rá eső részét. A szobatárs nem irányítható, de azt látni fogod, hogy elégedett-e, vagy az elköltözést fontolgatja. Ha a szobatárs elégedett, különleges előnyöket kapsz. A Sim nem kérhet lakbér-t a lakótárstól, de megkérheti, hogy segítsen neki a háztartásban, ha megfelelő jártasságpontja van hozzá. A szobatárs szobáját neked kell berendezned, de bizonyos területekről ki is zárhatod Őt. A szobatárs azonban randira is hívható, sőt össze is házasodhatnak.


Egy új faj:Az új teremtmény a 
boszorkány.
Hogy a Sim milyen úton indul el az attól függ, milyen boszorkánnyal barátkozik össze, ugyanis van gonosz, semleges és jó boszorkány, varázsló. Mi magunk dönthetjük el, hogy a Sim boszorkány lesz–e. Ettől függ az is, milyen típusú varázslatokat tanulhat meg és milyen tárgyakat állíthat elő. Ahhoz, hogy csatlakozhasson az új teremtmények táborához, össze kell barátkoznia egy boszorkány-Simmel. Véletlenszerűen tűnnek fel a közösségi területen. Ha szerencsés vagy, seprűvégre kaphatja a Sim-et. A boszorkány is hordhat normális ruhát, lehet terhes, járhat egyetemre is. Boszorkány tini korától öreg korákig lehet a Sim.

Amidőn Boszorkány lesz a Sim, kap egy Varázsüstöt, egy Varázskönyvet, és belépőkártyát a Titkos telkekre. A hozzávalókat vagy megvásárolhatjuk, vagy előállíthatjuk az üstben. Minél többször varázsol így a Sim, annál több varázsigét érhet el. Egy varázsigétől újra Átlagos Sim leszel. A Boszorkány képes befagyasztani az időt, Zombikat teremteni, megidézni Sim-eket, felvidíthat egy egész teleknyi embert, karcsúvá, vagy éppen kövérré változtathat, egyik telekről a másikra teleportálhat, vagy átrepülhet seprűjén. A boszorkány nagyon sok féle dolgot tud még ezeken kívül.


Újításként bevezették az 
Érdeklődések rendszerét, ebből 5 létezik, pl. sportos típus, sznob vagy elektronikai dolgok iránt érdeklődő. A Sim új témákban merülhet el a könyvespolc segítségével (Tűzvédelem, Hosszútávú Boldogság, Pszichológia, Útmutató párkapcsolatban, Harag menedzsment) és ezek az ismeretek a mindennapi életét segítik majd. Beépítették a tisztálkodások közé a fogmosást is.


Új üdvözlési formák lesznek elérhetőek, a szülők például megforgathatják a gyerekeket a levegőben, mondhatnak esti mesét, de két kisgyerek meg is ölelheti egymást. Végre lesz ugrálókötelezés, játszótér is és nem csak egyesével lehet kiadni, hogy min játsszanak, hanem akár azt is kiadhatjuk, hogy játszanak a játszótéren, ez esetben ők maguk választják ki, mit szeretnének kipróbálni. A játszóteret azonban csak a gyerekek és a tinik használhatják, az idősebbek csak segíthetnek nekik, pl.: meglökik a hintát. 


Sok érdekes újdonsággal találkozhat, ha ellátogatsz közösségi területekre, utcai break-táncossal, és különféle stílusú bandákkal találkozhatsz, akik egyforma ruhákban járnak, és saját üdvözlési formájuk van. Új ital- és snack automaták állnak a Sim rendelkezésére, lesz Hot-Dogos és Gyrosos stand is, így tovább tud ott maradni, hiszen hamarabb kielégíthető az éhség szükséglet, és ezáltal javíthatunk a szociális státuszon is. Ez nagyban függ attól is, ki mennyire nyitott személyiségű.


Az új bútorok és dekorációs tárgyak a klasszikus és modern stílust fogják erősíteni. Lesz beépíthető öltözőszekrény, elforgatható könyvespolc, új biliárdasztal, felcsukható ágy, ponyva ágy, óriás TV, többféle polc, és sok-sok apró díszítő elem.

A legfőbb újdonság az építés módban a csigalépcső, plafon, dekorációs csövek és nyílásrendszerek. Új ajtók és ablakok is lesznek természetesen és lift is, sőt az apartman-nak közös szemét-gyűjtője is.
Új ruhák is érkeznek, és frizurák is, különösen a hölgyeknek.


Most már csak rajtad áll, hogy a virtuális család elmegy-e szomszédolni, új kapcsolatokat talál-e a lépcsőházban, vajon meglátogatja a közeli kávézót vagy lemegy a kölyökkel a játszótérre.